Viza E-2 oferă o oportunitate unică pentru cetățenii țărilor semnatare ale tratatului cu SUA de a dezvolta și administra investiția făcută într-o companie americană. În acest articol, vom trece in revista principalele cerințe și aspecte relevante pentru obținerea unei vize E-2.
Pentru a fi eligibil pentru o viză E-2, trebuie să fiți cetățean al unei țări semnatare a unui tratat de comerț și navigație cu SUA (Lista acestor țări poate fi consultată pe site-ul oficial al Departamentului de Stat al SUA – aici) și să dețineți cel puțin 50% din compania E-2.
Una dintre principalele cerințe este aceea de a face o investiție substanțială, iar fondurile investite trebuie să fie cu adevărat supuse riscului. Conturi bancare cu fonduri neangajate ori simpla proprietate a unor terenuri neexploatate nu pot fi considerate investiție. Sursa fondurilor poate fi din diverse surse legitime, inclusiv economii personale, cadouri, venituri din vânzarea unei case sau împrumuturi.
Atunci când se determină suma investiției, nu există o valoare minimă stabilită în dolari. Suma necesară depinde de tipul de afacere și trebuie să fie proporțională în raport cu costurile obișnuite asociate cu înființarea și administrarea unei astfel de afaceri.
Pentru a susține cererea de viza E-2, este recomandat să prezentați dovezi clare că ați investit o parte semnificativă din fondurile necesare, de exemplu, printr-o scrisoare de la un expert contabil sau alte documente financiare relevante.
În cazul achiziționării unei afaceri existente, prețul de cumpărare trebuie să fie în concordanță cu valoarea de piață corectă a acelei afaceri.
De asemenea, este esențial să se demonstreze că afacerea E-2 nu este marginală, ceea ce înseamnă că ar trebui să aibă potențialul de a genera locuri de muncă și de a contribui la economia SUA. Angajarea de personal este un factor-cheie în îndeplinirea acestei cerințe.
În plus, afacerea trebuie să fie reală și să funcționeze, fie să genereze deja venituri, fie să fie pregătită să înceapă operațiunile odată ce viza E-2 este acordată. Acest lucru poate fi demonstrat prin contracte de închiriere comerciale semnate, înființarea unei entități comerciale, un site web al companiei, contracte cu clienții și licențe dobândite.
În calitate de titular al unei vize E-2, trebuie să dezvoltați și să conduceți exclusiv firma în care ați investit. Este esențial să comunicați intenția dumneavoastră de a vă întoarce în țara de origine la expirarea vizei (statusului) E-2, deoarece viza E-2 face parte din categoria vizelor temporare.
În concluzie, deși viza E-2 necesită, în general, o investiție substanțială, exista soluții si persoanele care iau în considerare sume de investiții mai mici sau doresc sa investească în idei de afaceri originale. Prin îndeplinirea cerințelor cheie, prin furnizarea de dovezi adecvate și prin demonstrarea unui angajament real de a opera și dezvolta afacerea dumneavoastră, vă puteți asigura succesul obținerii vizei E-2.